Engelbräu-yksityispanimo

Engelbräu-panimon lyhyt historia – Taivaallista olutta
Engelbräu-yksityispanimo Rettenbergin kylässä Ylä-Allgäussa on pienpanimo, jonka historia yltää yli 350 vuoden päähän. Vuonna 1668 Augsburgin hiippakunnan keskusluostarihallinto myönsi panimomestari Balthasar Hörmannille luvan perustaa panimo silloiseen Stephans-Röttenbergin kylään. Joidenkin omistajanvaihdosten jälkeen panimo siirtyi noin kaksi sataa vuotta myöhemmin, vuonna 1888 Jakob Gerumin omistukseen. Gerumin leski puolestaan meni kaksi vuotta tämän jälkeen naimisiin Wilhelm Widenmayer -nimisen panimomestarin kanssa. Nykyään panimo on jo neljettä sukupolvea samaisen Widenmayerin perheen omistuksessa. Panimon yhteydessä toimii myös majatalo ja panimoravintola, jossa tarjoillaan paitsi luonnollisesti Engelbräun panimon omia oluita myös Allgäun ja Etelä-Saksan perinteisiä ruokia ja muita erikoisuuksia.
Engelbräu-yksityispanimo käyttää raaka-aineina lähiseudun tuotteita: humala tulee Hallertaun ja Tettnangin humalanviljelyalueilta Keski-Baijerista ja Bodensee-järven läheisyydestä, ohra- ja vehnämallas Saksasta ja panimon käyttämä vesi on peräisin Rettenbergin oman Grünten-vuoren lähteistä. Engelbräu-oluiden ensiluokkaisesta laadusta kertovat panimon Saksasssa ja kansainvälisissä kilpailuissa saamat useat palkinnot ja kunniamaininnat. Menestyksen myötä panimon motto Engelbräu, Ein Bier, so himmlisch wie sein Name – eli "Engelbräu, olut, joka on yhtä taivaallista kuin nimensä" – on tullut tunnetuksi myös Saksan rajojen ulkopuolella.