Täysoluttyyppien rinnalla valmistetaan luonnollisesti sekä pinta- että pohjahiivamenetelmällä niin alkoholittomia kuin alkoholipitoisuudeltaan kevyempiäkin oluita. Näitä oluterikoisuuksia kokeillessaan huomaa, että oluen valmistus todellakin on mahdollista myös ilman alkoholia – ja ilman että oluen hyvä maku kärsii. Näin oluen ystävän ei tarvitse pelkästään alkoholipitoisuuden vuoksi välttämättä kieltäytyä hyvästä oluesta.

Lue tästä lisä aiheesta Pinta- ja pohjahiivaohjaoluita ilman alkoholia: Weißbier, Pils ja Lager-oluita

 

Walkmühle-panimon Malzbier-etiketti.
Vuonna 1865 perustettu Lübeckiläis-panimo Walkmühle H. Lück AG on esimerkki panimoiden lukumäärän vähentymisestä 1900-luvun loppuvuosikymmeninä. Vuonna 1979 Lück siirtyi panimokauppojen yhteydessä Hampurilaisen Bavaria -panimon omistukseen. Vuonna 1988 Bavaria Brauerei lopetti oluen valmistuksen Lübeckissä kokonaan. Mallasoluen ohella Brauerei Lück valmisti myös useita muita olutlaatuja.