Perinteisesti Kölnissä valmistettu Kölsch on vaalea, suodatettu pintahiivaolut, jonka alkoholipitoisuus on yleensä noin 4,8% ja kantavierreprosentti 11,3%. Kölsch valmistetaan yleensä ainoastaan ohramallasta, mutta joissain Kölsch-panimoissa käytetään myös pieniä määriä vehnämallasta. Humala saadaan ennen muuta Kerpenin ja Dürenin humalaviljelmiltä Rein-joen alajuoksulta sekä osittain myös Keski-Baijerissa sijaitsevasta Hallertausta tai Bodensee-järven lähistöltä Tettnangista. Toisin kuin useimmilla muilla pintahiivaoluilla, Kölschillä käymislämpötila on hieman matalampi, 14-16ºC.

 

 

 Lue tästä lisää aiheesta Kölschin historiaa

 
 

Kölsch-”seppele” ja -lasit.
Kölsch juodaan perinteisesti pienistä, ainoastaan 0,2 litran kokoisesta Kölsch-lasista, josta käytetään myös nimitystä ”Stange” eli tanko tai keppi. Kölsch-lasin suhteellisen pieni koko johtuu siitä, että tämä olut väljähtyy lasissa melko nopeasti. Niinpä se on parhaimmillaan pienissä määrissä tarjoiltuna. Vielä nykyään joissakin Kölniläis-olutravintoloissa on tapana tuoda kysymättä uusi Kölsch tyhjentyneen tilalle – kunnes asiakas laittaa lasinalusen lasinsa päälle laskun merkiksi. Kölsch-ravintolan tarjoilija, Kölnin murteella eli Kölschiksi Köbes, kuljettaa Kölsch-lasit Kölsch-seppeleeksi (saksaksi Kölschkranz) kutsutulla tarjottimella, johon mahtuu jopa 18 ”Stangea”.