Kastanjanruskea Märzen on pohjahiivamenetelmällä valmistettu, hieman vahvempi täysoluterikoisuus, jonka alkoholipitoisuus on 5-6%  ja kantavierre 11-14%. Nykyään tämä oluttyyppi tunnetaan ennen muuta Etelä-Saksassa ja Itävallassa, jossa se on hyvin suosittu. Baijerissa Märzen-tyyppisiä oluita valmistetaan ennen muuta kausittaisina erikoisuuksina. Maailmalaajuisesti tunnettu on Münchenin Oktoberfestiä varten valmistettu juhla-Märzen – vaikkakaan nykyinen Oktoberfest-olut ei enää vastaakaan 1500-1800-luvuilla valmistettua alkuperäistä Märzen-olutta vaan muistuttaa pikemminkin 1800-luvun Wieniläis-Exportia.

Lue tästä lisää aiheesta Maaliskuinen Märzen

 

 

Märzen-olut ja kuvassa olevat litran vetoiset Maß-tuopit tunnetaan kaikkialla maailmassa ennen muuta Münchenissä vuosittain järjestettävän Oktoberfestin ansiosta. Nimestään huolimatta Oktoberfestiä juhlitaan käytännössä syyskun kahtena viimeisenä viikkona, ainoastaan viimeisen Oktoberfest-viikonlopun on osuttava lokakuun alkuun.