Asuttuamme reilun vuosikymmenen ajan eteläisessä Saksassa muutimme uuden vuosituhannen taitteessa Suomeen. Tämä uusi-vanha kotimaa pitää sisällään paljon hienoja puolia, mutta ainakin yhtä asiaa olemme jääneet kaipaamaan – vanhan kotimaamme erinomaisia oluita ja olutkulttuuria. Suomessakin toki on saatavilla saksalaisia ja muita ulkomaalaisia oluita, mutta melkoinen osa maltaisesta moninaisuudesta täältä yhä puuttuu. Tähän haluamme osaltamme tuoda muutosta.

Sen vuoksi olemme päättäneet kohdistaa tuotetarjontamme nimenomaan pienten ja keskisuurten yksityispanimoiden ja virvoitusjuomavalmistajien tuotteisiin. Tuotelistoillemme otamme tietoisesti laajalti myös erilaisia alkoholittomia oluita ja moninaisia täällä vielä tuntemattomia virvoitusjuomia sekä luonnonmukaisesti tuotettuja virvokkeita. Mottomme onkin: "Spezialitäten aus Hopfen und Malz – es geht auch ohne Alkohol" eli vapaasti suomennettuna: Mallasta ja humalaa, muuta ei tarvita – ei edes alkoholia.

Ravintola- ja pubiyrittäjäasiakkaillemme tarjoamme paitsi laajan valikoiman erilaisia täys- ja erikoisoluita myös erinomaisia matala-alkoholisia oluita sekä alkoholittomia juomia. Vähittäismyyntiyrittäjille meillä on valikoima 4,7% maagisen rajan kestäviä täysoluita sekä maultaan erinomaisen kilpailukykyisiä matala-alkoholisia oluita. Ja virvoitusjuomavalikoimastamme jokainen varmasti löytää mieleisensä vaihtoehdon. Esittelemme Teille tuotevalikoimaamme mielellämme panimoittain koottujen tuotekatalogien avulla.

Yritysideaamme kuuluu, että tarjoamme tuoteitamme lainsäädännön suomien mahdollisuuksien mukaan myös yksityisasiakkaillemme suoraan, ilman välikäsiä ja pitkiä varastointiaikoja. Tämä perustuu kahdenlaiseen näkökulmaan. Ensinnäkin pystymme aina tarjoamaan mahdollisimman nopean väylän suoraan valmistajalta kuluttajalle ja näin pitämään hintatasomme korkeista veroista ja maksuista huolimatta alhaisempana. Toisekseen haluamme kuljetuspalvelumme myötä paitsi nopeuttaa tilattujen tuotteiden saapumista asiakkaalle myös tarjota kokonaisvaltaisen palvelun kierrättämällä uuden kuljetuksen yhteydessä myös edellisen tilauksen tyhjät pullot asiakkaidemme puolesta. Ja, last but not least, yhdistämällä tilauksia, meillä on mahdollista tarjota myös yksityisasiakkaillemme Suomessa ainutlaatuinen valikoima alkoholittomia oluita ja virvoitusjuomia.

Ajan myötä panimo- ja samalla myös tuotevalikoimaamme on tarkoitus laajentaa, kuitenkin siten, että myös tulevaisuudessa keskitymme ennen muuta pienten perheyrityisten ja yksityispanimoiden tuotteisiin – teollista massatuotantoa on saatavilla riittävästi jo muualtakin. Jo toimintamme alussa tuotevalikoimaamme kuuluu panimoiden omat lasit ja tuopit, ja vähä vähältä lisäämme valikoimaamme muita tuotteita olut- ja ruokakulttuurin tiimoilta – otamme mielellämme vastaan myös asiakkaidemme toiveita ja ehdotuksia. Muun muassa seuraavanlaisia tuotteita ja palveluja on suunnitteilla: saksalaisen ruokakulttuurialueen keittokirjat (olutruokareseptein) sekä olut- ja panimokulttuurista kertovat teokset ja sarjakuvakirjat. Lisäksi aiomme ottaa tuotevalikoimaamme myös säilyviä saksalaisia ja itävaltalaisia elintarvikkeita sekä Biergarten-pöytien ja -penkkien tilausmyyntiä. Tarkoituksemme on myös järjestää asiakkaillemme kulttuurimatkoja saksankieliseen Eurooppaan sekä niiden yhteydessä panimovierailuja niihin panimoihin, joista tuotteemme tulevat. Osana palvelujamme ovat myös näiden internetsivujen panimokuvaukset sekä infotekstit oluen historiasta ja panimotietoudesta. Hauskoja lukuhetkiä oluen parissa!

Otamme mielellämme vastaan ideoita ja ehdotuksia ja vastaamme kysymyksiinne saksalaisen ja itävaltalaisen olut- ja ruokakulttuurin tiimoilta.

Prost!

Bierdoktor
Elina Kiiskinen

Laita sähköpostia: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.