Krieger Bräu

Neljännen sukupolven perhepanimo

Ala-Baijerissa, Tonavan sivujoen Isarin varrella sijaitsevaan Landaun pikkukaupunkiin vuonna 1622 perustettu panimo ja panimoravintola siirtyivät vuonna 1913 Anna ja Wilhelm Kriegerin omistukseen. Nykyään panimomestarina toimii pojanpojantyttärenpoika Michael Sturm jatkaen perhepanimon jo yli satavuotisia panimoperinteitä. Samalla hän tuo uusia tuulia perinteisten oluiden rinnalle: hänen kehittelemänsä Pale Ale ja Porter – Mikes Wanderlust eli Miken huviretket – muodostavat panimon uuden Craft Beer -linjan.

Brauerei Krieger valmistaa kaikki oluensa huolella valikoiduista lähialueen raaka-aineista ja käymisprosessi tapahtuu perinteisesti avoimissa käymisaltaissa. Tämä menetelmä tosin kestää kauemmin ja on tilaavaativampaa, mutta perinteinen valmistusmenetelmä myös palkitsee: oluen maku on erityisen intensiivinen ja pehmeän täyteläinen. Krieger oluita ei myöskään lämpökäsitellä, mikä tosin lyhentää oluen säilyvyyttä verrattuna teollisesti tuotettuihin oluisiin, mutta toisaalta hellävaraisten valmistusmenetelmien edut myös huomaa Krieger-oluiden intensiivisemmässä maussa.

1900-luvun alussa rakennettu, Landaussa Ala-Baijerissa sijaitseva Krieger Bräun panimo- ja panimoravintolarakennus on arkkitehti Ludwig Ganzenmüllerin käsialaa