Kelterei Heil

Kelterei Heil – Siidereitä ja omeneviiniä Hessenin Apfelwein-alueelta

Kuten viineistään kuulu Mosel-joen suisto tai Baijerin olutpanimot, on Hessenin osavaltio, ennen muuta Frankfurt am Mainin ympäristö Taunus-ylänköineen kuuluisa erinomaisista saksalaisen omenaviinin, Apfelweinin – Hessenin murteella Ebbelwoi – sekä siiderin valmistajistaan.

Kelterei Heil on Frankfurtin lähistöllä, Laubus-Eschbachin kylässä Taunuksella, omenaviljelmien ymäröimällä perinteisellä Apfelwein-alueella sijaitseva siiderin ja omenaviinin valmistaja, joka on jo kolmannessa polvessa Heil-perheen omistuksessa. Yrityksestä vastaavat veljekset Martin ja Christof Heil.

Kaikissa Heil-aitosiidereissä ja omenaviineissä ainoastaan omenan oma sokeri fermentoituu alkoholiksi, käymisprosessia ei nopeuteta keinotekoisesti eikä siidereihin tai omenaviiniin lisätä sokeria. Matalampialkoholisten siidereiden hedelmäisempi maku johtuu siitä, että käymisprosessi pysäytetään ennen kuin hedelmän oma sokeripitoisuus on kokonaisuudessaan fermentoitunut alkoholiksi.

Talvikaudella Kelterei Heililta on saatavilla lisäksi perinteistä saksalaista punaviinipohjaista maustettua Glühweinia sekä omenaviinistä valmistettua vaaleaa Apfelglühweinia.

Osoituksena erinomaisesta laadustaan Kelterei Heilin siiderit ja omenaviinit ovat vuosien ja vuosikymmenten varrella saaneet useita Saksan maatalousseuran (DLG) palkintoja.