Bierdoktor - Humalaa ja mallasta, muuta ei tarvita

  • Home
  • Ota yhteyttä
  • Tietosuojalausunto

Tietoa meistä

  • Miksi Bierdoktor.fi?
  • Yhteystiedot

Panimomme

  • Augustiner Bräu
  • Engelbräu
  • Krieger Bräu Landau/Isar
  • Unertl Weißbräu

Siiderimme

  • Kelterei Heil: Siideri ja Glühwein

Kaikenlaisia oluita

  • Pinta- ja pohjahiivaoluet
  • Weißbier eli Weizenbier
  • Kölsch
  • Alt
  • Pils
  • Lager-oluet
  • Märzen
  • Schwarzbier
  • Bock-oluet eli vahvat oluet
  • Alkoholittomat ja matala-alkoholiset oluet

(Lähes) kaikki oluesta

  • Oluen valmistuksen pieni käsikirja
  • Mallas ja humala - Muuta ei tarvita
  • ... ei edes alkoholia: Miten alkoholiton olut valmistuu?
  • Mitä humala tekee oluessa?
  • Mistä olut saa värinsä?
  • Hiivoja on moneksi
  • Miten hieno vaahtokruunu syntyy?

Oluen lyhyt historia

  • Oluen historia juontaa juurensa kivikaudelta
  • Olut Keski-Euroopassa keskiajalla
  • Oluen merkitys kaupankäynnille uudella ajalla
  • Teollinen vallankumous: myös oluen valmistus teollistuu

Olutkulttuuria ja olutjuhlia

  • Oktoberfest
  • Biergarten-kulttuuri
  • Vahvat Bock-oluet ja paastonajan juhlat
  • Loppukesän Viehscheid-juhla Alpeilla
  • Luostareita ja luostaripanimoita

Etsisitkö sittenkin in vino veritas?

  • Etsisitkö sittenkin in vino veritas?

Schwarzbier: lähdetiedot

Tämä valokuva Köstritzer Schwarzbier -lasista on Wikimedia-Commons-tiedosto. Tällaisen korvallisen tuopin ohella Schwarzbier tarjoillaan usein myös melko kurvikkaasta, jalallisesta ”pokaalista” (Schwarzbierpokal). Wikipedian saksankielisten sivujen ohella runsaasti Schwarzbier-tietoa löytyy myös Saksan panimoliiton, Deutscher Brauerbundin, internet-sivuilta.

  • © Bierdoktor. All rights reserved
  • Design: HTML5 UP